Kim van Goor

Ik ben Kim van Goor, 34 jaar en woon in Helmond samen met mijn vriend en dochter van 2 jaar oud. Vorig jaar ben ik begonnen aan de opleiding voor Hatha yoga docent bij Yogapoint Utrecht, welke ik  onlangs heb afgerond. Op dit moment ben ik bezig met de vervolg 200 uur opleiding.

5 jaar geleden ben ik vanwege psychosomatische klachten op zoek gegaan naar een manier om met mijn emoties en ademhaling om te gaan. Ik ben toen uitgekomen bij yoga. Al meteen vanaf de eerste les voelde ik de rust die het mij bood. Vier jaar lang heb ik yoga gevolgd (easy flow was mijn vaste yoga of choice en soms een uitstapje naar Power en ook Yin yoga). Hoe vaker ik ging, hoe meer ik merkte dat ik dichter bij mijn gevoelens en mijzelf kwam en durfde te blijven. Na een heftige zwangerschap en kraamtijd is yoga mijn steunpilaar geweest. OIK moest weer op zoek naar mezelf, maar vooral op zoek naar mildheid en compassie voor mijzelf. Toen ik tijdens een yogafestival een zelfcompassie meditatie deed en deze mij zo raakte, wist ik het zeker ‘ I want to spread the word!’

Yoga is voor mij op zoek naar jezelf, op zoek naar mildheid en compassie voor jezelf, op zoek naar ruimte in je lichaam en je geest, mindfulness. En wat helemaal fijn is, je bepaald zelf hoe fysiek jij je les maakt. Soms kun je in een les lekker er tegen aan, flink zweten en je hart flink oppompen. Andere lessen laten je ook zweten, maar dan in en geestelijk of emotionele manier, terwijl je rustige yinhouding aanneemt.

Ik voel yoga zoals B.K.S. Iyengar zegt, yoga is een ‘meditatie in actie’. Vol aandacht voor het hier en nu,  je ademhaling,  je lichaam en je geest ben je fysiek bezig.

Daarbij heeft yoga gezorgd voor een meer fit lichaam, maar vooral ook aandacht voor alignment.  Aandacht voor je lichaamshouding en aandacht voor blessures of andere lichamelijke klachten die je hebt. Met yoga en de juiste aanwijzingen kun je je lichaam versterken. Mijn polsklachten zijn nagenoeg weg en mijn rug (S.I.) klachten zijn behoorlijk afgenomen.

     

 Graag ontmoet ik jou in de les en ik hoop jou een zelfde mooie ervaring te kunnen geven. 

 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info