"Take Time to make your soul happy"

Yin en Cacao Ceremony

13 mei 19.00-21.00 uur


Ben je ooit naar een cacao ceremonie geweest? Als je er nog nooit één meegemaakt hebt,  zou het zeker op je bucketlist moeten staan! Het is echt een onvergetelijke ervaring en misschien zelfs iets dat je meerdere keren zult willen meemaken.  Soms is ons leven zo hectisch dat we door de bomen het bos niet meer zien en moeite hebben om alle goede dingen in het leven te waarderen. Als je je ook wel eens zo voelt, of als je merkt dat je op een ander vlak vastloopt, is een geestverruimende cacao ceremonie misschien wel precies wat je nodig hebt!

Tijdens deze workshop ervaar je de kracht, warmte en heilzame werking van cacao gecombineerd met meditatie in Yin yoga.

Wat is een cacao ceremonie precies? 

Kort samengevat worden in een cacao ceremonie de heilige genezende krachten van cacao gevierd. De ceremonie stimuleert je om contact te maken met jezelf en met anderen. Het bevordert genezing en creativiteit, mindfulness en vreugde en brengt positiviteit in je leven. 

Je kunt een cacao ceremonie zien als je eigen persoonlijke reis naar een heldere en verlichte geest, zodat je inzichten krijgt over hoe je beter in het leven kunt staan. 

Mensen die deze ceremonies hebben bijgewoond, getuigen van de kracht van cacao. Velen zeggen dat het hen heeft geholpen hun ogen te openen en de dingen die ze in het leven hebben te waarderen. Voor degenen die het moeilijk hadden, speelde cacao een belangrijke rol om hen weer op de been te helpen. Het gaf ze de focus en motivatie om eindelijk actie te ondernemen en het lot in eigen hand te nemen.

Waar komt de cacao ceremonie vandaan?

De oude Olmeken, Maya’s, Azteken en andere Meso-Amerikaanse culturen in Latijns-Amerika beschouwden cacao als heilig. De boom, de peulen en de zaden – ze werden allemaal gewaardeerd en begeerd door deze oude beschavingen. En ze hadden groot gelijk. Cacao was HET superfood van hun tijd, lang voordat iemand ooit van de term superfood had gehoord. 

Eeuwen voordat de Europeanen cacao voor het eerst in handen kregen en er de zoete chocolade  van maakten die we tegenwoordig nog steeds kennen, gebruikten de oude Meso-Amerikanen cacao voor verschillende rituelen en ceremonies. 

Cacao werd beschouwd als “voedsel voor de goden” en was speciaal bestemd voor de elite en heersende klassen van de samenleving. In deze tijd was het zo waardevol dat het zelfs gebruikt werd als betaalmiddel en ruilmiddel om handel te drijven. Dit is de reden dat cacao door de Spanjaarden “zaden van goud” werd genoemd!

De moderne cacao ceremonie ziet er waarschijnlijk wel anders uit dan hoe de oude Maya’s het deden. Er is geen “handboek voor cacao ceremonies” dat de moderne tijd heeft gehaald, als er ooit eentje is geweest. En dat is prima zo, want cacao ceremonies gaan niet over het verleden. Het doel van een ceremonie is om meer duidelijkheid, introspectie en liefde in je leven te brengen, zodat je op goede voet verder kunt gaan en een gelukkig leven kunt leiden.


Aanmelden kan via deze link

kosten 25 euro pp


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info