Yoga 4 Runners

Wat gebeurt er als 2 van mijn passies samenkomen?

Dan ontstaat er een nieuwe les, een nieuw avontuur...


Vanaf 20 mei iedere vrijdagochtend

9.00-10.00 uur hardlopen* alleen als je meedoet met yoga 4 runners

(ieder niveau mogelijk meld je aan bij interesse dan kunnen we een groep vormen)

10.00-11.00  Yoga 4 runners


Yoga 4 Runners

Hardlopen en yoga? Wat heeft dit nu met elkaar te maken? Meer dan je denkt! Het versterkt elkaar.

De combinatie van hardlopen en yoga versterkt namelijk de balans tussen kracht en flexibiliteit. Je verlengt je spieren, traint je concentratievermogen en leert om in de ‘flow’ te komen.

   

Je traint je buik- en rugspieren. Yoga concentreert zich op het gehele lichaam terwijl je met hardlopen maar bepaalde spiergroepen aanspreekt. Door beide te doen zal je krachtiger worden en je beter voorbereid zijn op jouw uiteindelijke doel. 


Leert je focussen

De aandacht breng je tijdens yoga naar de ademhaling en de oefening. Je leert in het ‘hier en nu’ te zijn. Als je weet hoe je moet concentreren en focussen kun je dit meenemen in je hardloopsessies. Doelgericht je wedstrijddoel nastreven geeft eveneens rust en ontspanning en is een element in je herstel. 


Vergroot je uithoudingsvermogen

Bij yoga staat de ademhaling centraal. Tijdens het uitvoeren van de oefening concentreer je je op een diepe ademhaling. Door langzaam diep in en uit te ademen train je als het ware de longen. Hiermee vergroot je de longcapaciteit.


Geeft je lichaam en geest ontspanning

Door het focussen op de ademhaling leer je los te laten, zowel fysiek als mentaal. De doorbloeding verbetert en door de afwisseling van krachtige en rustige oefeningen ontspannen je spieren. Een ander gevolg is dat je het hoofd leegmaakt waardoor je een totale ontspanning kunt ervaren. Door middel van ademhalingsoefeningen kun je jezelf ontspannen en ook dat werkt mee aan het herstel. 


Lesinhoud

We starten om 9 uur met een uurtje hardlopen.

We passen dit uur aan aan het niveau van de deelnemers, graag bij aanmelding dus vermelden hoeveel km je normaal loopt en op welk tempo. Het is geen wedstrijd en we houden rekening met de langzaamste loper uit de groep. schroom dus niet om je op te geven ook al ben je niet de snelste. Het doel is om lekker een uurtje te lopen samen. (Ook als je op dit moment minder km loopt en je hebt interesse stuur me even een mailtje met je gegevens).


Om 10.15 start de yogales, we doen series die speciaal ontwikkeld zijn voor hardlopers, er komen div. Asana's voorbij evenals ademtraining die geweldig is tijdens de lange duurloop. Je leert focus te houden en ontspanning te houden tijdens het lopen. Je zult merken dat beide sporten elkaar versterken.


Kosten

Yoga 4 runners leskaart 120 euro voor 10 lessen

Losse les 13 euro


Ben je net zo enthousiast geworden als ik?

Wil je meer informatie?

Klik Hier