Zwangerschaps Yoga

Op dit moment lopen de groepslessen nog door tot eind December 2019, vanaf dan zal ik de Zwangerschapsyoga alleen nog aanbieden als prive les. 

Alleen of samen met je partner stoom ik je of jullie dan In 2 tot 3 lessen van een uur klaar zodat je ontspannen aan je bevalling kunt starten.

Prive les kost 38 Euro per uur. Vergoeding door je zorgverzekeraar is mogelijk vraag dit even na bij je verzekering.

Tijdens de zwangerschap verandert je behoefte aan lichamelijke inspanning.

Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en zo spierspanning te behouden.

Yoga tijdens de zwangerschap is ook even tijd voor jezelf, om je even te ontspannen, even bewust met je zwangerschap en je baby bezig te zijn. Je leert jezelf te openen en te ontspannen om zo naar je bevalling toe te werken zonder angst.
Tijdens de lessen wordt er onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: 

**Ademtechnieken tijdens de bevalling (Puffen, Persen, Zuchten)

**Hoe ontspan ik mezelf tijdens de bevalling

**Je houding tijdens de zwangerschap om zo klachten te verminderen in rug, nek etc.

**Baringshoudingen en houdingen voor het opvangen van de weeen

**Bekkenbodem traning en ook oefeningen om na de bevalling te herstellen.

Er is veel aandacht voor de bekkenbodem, een gordel van spieren onder in je bekken. We doen Yoga- en uit Pilates afgeleide oefeningen met behulp van de gymbal om deze spiergroep te trainen en je zo voor te bereiden op de bevalling.

Op deze manier zijn de oefeningen niet belastend voor je lichaam. De les sluiten we af met een ontspannings oefening, dit kan een meditatie zijn of een visualisatie.

De gymbal die je nodig hebt tijdens de lessen krijg je tegen een borg van 20 euro te leen, zo kun je hem ook tijdens je bevalling gebruiken. Na retour ontvang je je borg terug.

We gebruiken de Gymbal volgens het online rooster

Kosten

De lessen kosten 110 € voor 10 lessen; en 1 partner les, hierbij is je bevalpartner van harte welkom en de babyshow na je bevalling. Wil je hierna nog doorgaan met Yoga tot aan je bevalling dan kun je losse lessen bijkopen en per les betalen deze kosten dan €13 euro per les

De uitgebreide reader kun je downloaden op de downloadpagina via de knop bovenaan deze pagina.


Partnerles

Iedere 2 maanden staat er een partnerles op de planning. Tijdens deze les is je partner van harte welkom, maar dit hoeft niet. Jullie krijgen deze les een presentie te zien over je bevalling, hoe deze verloopt, een aantal mooie filmpjes en we oefenen de ademhaling en handige houdingen voor tijdens je bevalling. Tevens krijgt je partner handvaten aangereikt hoe hij /zij je kan ondersteunen tijdens je bevalling met massage etc. etc. Een leuke leerzame les.  Deze les is gratis voor je beval partner.


Vergoeding

In de meeste gevallen wordt de cursus zwangerschapsyoga vergoed door je zorgverzekeraar, 

Mail me na je betaling even dat je een factuur wilt dan kun je deze insturen naar je verzekeraar.

Als je aanvullend verzekerd bent wordt er meestal volledig of soms een deel vergoed.
 


  


   


 


 
 
 
 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info